Karin van der Burg

Master Oncologiefysiotherapeut

Mijn naam is Karin van der Burg, sinds 1994 werkzaam als fysiotherapeut. In 2012 ben ik samen met collega Wilma Tigchelaar begonnen in onze eigen praktijk: Praktijk de Pauw in de wijk Nijlân.
Door de jaren heen kwamen er in de praktijk met regelmaat mensen met kanker in diverse stadia van de ziekte. Ik vertel niks nieuws wanneer ik zeg dat bij het behandelen van deze mensen andere kennis en vaardigheden komen kijken dan bij het behandelen van mensen met bijvoorbeeld een sportblessure.

Om deze mensen beter te kunnen behandelen en om meer diepgang te krijgen in mijn werk, ben ik in 2014 begonnen met de 4-jarige masteropleiding oncologiefysiotherapie aan Avans+. Deze heb ik in de zomer van 2018 afgerond. Onderwerp van mijn thesis (afstudeeropdracht) is was de behandelmogelijkheden van de fysiotherapeut in de symptoomgerichte palliatieve fase van kanker.
In de inhoudelijke modules van de master zijn veel aspecten van het hebben van kanker aan de orde geweest. Denk aan de medische behandeling en de gevolgen daarvan, trainingsmogelijkheden tijdens en na de behandeling, de psychosociale aspecten, arbeidsreïntegratie en palliatieve zorg. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het zoeken, lezen en interpreteren van wetenschappelijk literatuur en is er ook stage gelopen. Samen met mijn ervaring met deze mensen, tijdens mijn studie is deze ervaring verder toegenomen, geven deze kennis en vaardigheden voldoende bagage om mensen met kanker in alle stadia van de ziekte alsook in complexere situaties te kunnen behandelen.

Contact

logo small

 

e-Mail: contact@oncosupport.nl

Bezoekadres:

Het Spectrum
Wijnhornsterstraat 196
Leeuwarden 058-2157111

facebook icon